Descripció

Església de sant Agusti. Interior

Esglèsia de sant Agustí. Interior.

Església d’una nau amb coberta de canó amb llunetes i d’aresta a les capelles laterals. Cal destacar la façana d’estil barroc, amb una interessant portalada de pedra amb escultures i acabada, als costats, amb dues torres campanar amb teules esmaltadas.

Es tracta d’un edifici d’una sola nau de planta rectangular amb 35,5 m. de llargada i 9 m. d’amplada a la nau central i 5 m. a les capelles allotjades entre els contraforts. Té tribunes a la planta superior, està coberta amb volta de canó (en destaquen els esgrafiats), presenta llunetes i arcs de mig punt. Les capelles es tanquen amb voltes d’aresta. La façana és de pedra rosada. Hi ha dos torres de campanar cuadrada.

L’església respon a una barreja d’estils, pròpia del Renaixement i la façana és d’estil barroc classicista. La portalada està profusament decorada amb un fris de l’Epifania de l’època en la qual els Agustins van ocupar el convent (a finals del segle XVII: 1895), al frontó hi ha un gran escut (quarterat amb un arbre, mans, àguila i obelisc sota una cimera). També es conserva davant del presbiteri una gran cripta funerària. A la porta hi ha un crismó amb els símbols de l’alfa i l’omega. Al damunt hi ha dues inscripcions en una mena de papirs de metall.